Creditcard - Werking

De creditcard is bestemd voor middelgrote tot grote bedragen te betalen in meeste hotels, restaurants, op internet en tijdens de vakantie.

Deze pas wordt gebruikt bij betalingen in restaurants, hotel (reserveringen) en bij autoverhuurders.

Bij de betaling met de creditcard spelen drie partijen een rol:

Bij elke creditcard betaling zorgt de creditcardmaatschappij er voor dat het bedrag wordt voorgeschoten. De creditcardmaatschappij vordert openstaande bedragen periodiek (meestal aan het einde van de maand) in.

De creditcardhouder kan er ook voor kiezen niet het volledige bedrag in een keer te betalen. Er bestaat ook nog de mogelijkheid gespreid te betalen. Dan betaalt de creditcardhouder aan het einde van de maand slechts een deel van het verschuldigde bedrag, waarna er voor het resterende bedrag krediet wordt verstrekt.
Voorbeeld:
Jan wil tijdens zijn vakantie voor drie dagen een auto huren. Hij huurt op zijn vakantiebestemming een auto bij Enjoy Mobile B.V. Jan betaald de kosten me zijn creditcard. Het autoverhuurbedrijf neemt de gegevens van de creditcard over op een betaalopdracht. Vroeger werd hiervoor een speciaal stempelapparaat gebruikt tegenwoordig veelal een elektronische kaartlezer. Jan ondertekent de opdrachtbon.

Enjoy Mobile B.V. stuurt de opdrachten naar de creditcardmaatschappij van Jan. Deze stort het bedrag op de betaalrekening van het autoverhuurbedrijf. Aan het einde van de maand incasseert de creditcardmaatschappij de gedane betalingen van de betaalrekening van Jan.